• Bij besteding van €35,- kleurige slinger S, bij €45,- een snack schaaltje!
  • Gratis verzending vanaf €75,-!
  • Leuke verrassingspakketten en abonnementen!
  • Mooie handgemaakte producten!
  • Veel natuurlijke huisdierproducten!

Over ons


Ik ben Mara Keizer en Hammock.friends is mijn webshop. Ik ben 21 jaar oud en woon sinds enkele maanden in mijn eigen huisje in Gouda. Dit huisje deel ik met mijn 7 leuke ratten en een aquarium gevuld met visjes. 

In mijn vrije tijd ben ik vaak bij mijn vriend, of met vriendinnen, waar ik graag leuke dingen mee doe zoals een dagje weg of wandelen. Verder houd ik erg van een goeie film of serie! Ik ben in het voorjaar van 2021 geslaagd voor een MBO niveau 4 opleiding. Hierna ben ik gaan werken. In juni 2022 start ik parttime bij een nieuwe baan als planner. 

Ik vind het heel leuk om andere kleine webshops te zien en te steunen, alle webshops die ik tot nu toe heb gesteund kan je hierom bij "Aanraders" vinden. Zodat niet alleen ik, maar ook jij weet welke kleine webshops zeker de moeite waard zijn om te bekijken. 

Hammock.friends is gestart als mijn hobby. In 2019 had ik mijn eerste twee ratten; Joey en Chandler en hier wilde ik graag wat leuks voor maken. Ik had nog een naaimachine op zolder staan en mijn oma heeft mij hierop leren naaien. Nadat ik zoveel hangmatten voor mezelf had gemaakt en hier geen ruimte meer voor had, wilde ik kijken of mensen hangmatten wilde overnemen van mij. Ik begon via marktplaats en in 2020 ging ik over op Instagram. Al gauw had ik steeds meer stoffen verzameld en wilde ik er wat meer van maken.

De naam was ook snel bedacht, gebaseerd op de namen van mijn eerste ratten; Joey en Chandler, vernoemd naar karakters uit de comedyshow Friends. De naam is "Hammock dot friends" geworden. Midden in mijn examenjaar ging het allemaal niet zo soepel, maar uiteindelijk heb ik in april 2021 mijn KVK mogen ontvangen. Sinds april 2021 is de webshop steeds verder uitgebreid en in oktober kwam de website online. De webshop is in een paar maanden tijd gegroeid met meer dan 100 producten. Ik blijf bezig met het verder ontwikkelen en uitbreiden van de webshop, zodat er steeds meer mooie kwalitatieve producten zijn voor verschillende diersoorten!