• Bij besteding van €35,- kleurige slinger S, bij €45,- een snack schaaltje!
  • Gratis verzending vanaf €75,-!
  • Leuke verrassingspakketten en abonnementen!
  • Mooie handgemaakte producten!
  • Veel natuurlijke huisdierproducten!

Kwaliteit


Materialen

Stoffen

Wij werken alleen met 100% katoen stoffen. Een grotendeel van onze stoffen hebben een oeko- tex certificaat. Het oeko- tex certificaat is gebaseerd op het verminderen van gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. De stoffen die wij inkopen zijn van mooie kwaliteit, hierdoor blijft de kleur mooi bij gebruik. De stof is mooi glad, er komen geen haaltjes of haakjes in de stof. 

Fleece

Wij gebruiken alleen 100% anti pilling fleece. Dit is een hoge kwaliteit polyesterfleece. De naam zegt het ook al, dit fleece zal niet snel gaan pillen of verkleuren en blijft hierdoor langer mooi. Het is een warme en zachte stof zonder haaltjes en haakjes erin.  Anti-pilling fleece laat vocht zoals urine door. Hierdoor drogen vochtplekken in de hangmatten snel op en blijven de dieren niet in een natte plek liggen.

Garen

Ik gebruik de Gutermann garen, dit is de hoogste kwaliteit garen die niet rafelt in de naaimachine en kleurecht is. Ik gebruik de garen van 100% polyester, deze heeft de sterkte van katoen en de flexibiliteit van polyester. Wij proberen altijd gebruik te maken van een bijpassende kleur garen, dit kan wit, zwart of elke andere bijpassende kleur zijn. 

Werkwijze

Al onze hangmatten zijn volledig naadloos gemaakt. M.u.v. de hooizak. Ook zijn de hangmatten voor ratten voorzien van lusjes in elke hoek, tenzij anders gewenst, dan worden de hangmatten zonder lusjes gemaakt. Deze lusjes zijn gemaakt van dezelfde stof als de hangmat.

Duurzaamheid

Wij hebben oog op duurzaamheid met betrekking tot de verpakking van onze bestellingen. Wij hebben nu al bijna geen afval bij het maken van onze producten. Wij hopen ons op gebied van duurzaamheid verder te ontwikkelen.

Veiligheid

Hangmatten

Veiligheid is bij ons een hoge prioriteit. Wij doen ons uiterste best om onze producten zo veilig mogelijk te maken voor de gebruikers waar ze voor gemaakt worden (hamsters, ratten etc). Gelukkig is het nog nooit voorgekomen dat wij hebben ervaren dat onze producten onveilig zijn of een ongeluk hebben veroorzaakt. Het stiksel zit erg plat en strak tegen de stof aan, zo kunnen er geen pootjes in of achter blijven haken. Ook gebruiken wij alleen veilige materialen van hoge kwaliteit. Fiberfill wordt niet door ons gebruikt!

  • Gebruiksadvies; Ook raadden wij onze klanten aan om geknaagde gaten in de hangmatten groter te knippen, zodat de dieren hier niet in kunnen blijven vastzitten. 

Speelgoed

Voor ons speelgoed gebruiken wij verschillende natuurlijke materialen onder andere; hout. Wij gebruiken enkel hout van veilige boomsoorten voor knaagdieren en vogels. Ook gebruiken we alleen hout van onbespoten en onbehandelde bomen, het hout wordt dus gesnoeid en dan door ons verder verwerkt. 

Dit verwerken bestaat bij ons uit de volgende stappen; wij knippen de takken, wij gieten kokend water over de takken en laten het hierna minimaal 1 week binnen goed drogen. Het overgieten is belangrijk om alle eventuele insecten en bacteriën dood te laten gaan.

  • Gebruiksadvies; wij adviseren onze klanten om bij ontvangst het speelgoed 48 uur in te vriezen. Dit is enkel voor de zekerheid, maar "better safe than sorry"! Bewaar alle natuurlijke producten (met hout, kurk etc) koel en droog binnen(!), buiten is de kans groot dat er toch weer insecten en bacteriën op komen, wat problematisch kan zijn voor je knagers.

Ervaart u problemen m.b.t. de veiligheid van uw producten? Wij horen dit graag! Wij zijn erg kritisch wat betreft onze producten en de veiligheid hiervan. Zo kunnen wij ons verbeteren en zorgen dat problemen niet meer voorkomen.

Schoonmaak

Wassen van hangmatten

HF maakt alle hangmatten van 100% katoen en anti pilling fleece. Beide materialen hebben gelukkig een laag krimppercentage, hangmatten kunnen bij het wassen dus iets krimpen. Klop de hangmatten goed uit voor het wassen, zo komt er niet allerlei onnodig vuil in je wasmachine. Wassen kan op 30 a 40 graden Celsius. Knaagdieren hebben gevoelige luchtwegen dus gebruik een natuurlijk wasmiddel bij het wassen. Zelf gebruiken wij een scheutje natuurazijn per wasbeurt. 

Schoonmaken van speelgoed

Hout, kurk en ander natuurlijk materiaal kan na verloop van tijd een urinegeur blijven houden. Wij raden aan om het speelgoed met heet water en eventueel een scheut natuurazijn te wassen. Eens in de paar weken schoonmaken zou voldoende moeten zijn. Laat het speelgoed hierna goed drogen.